Dotări pentru Urgențele Spitalului Slatina. CJ Olt a semnat contractul pe fonduri europene

91

Echipamente performante, inclusiv un computer tomograf, vor  fi achizionate pentru UPU Slatina, printr-un proiect cu fonduri europene derulat de CJ Olt.

Consiliul Județean Olt  a semnat vineri, 13 martie, contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv de investiții finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

ʺÎntr-un context atât de dificil, din punct de vedere al sănătății, considerăm vital să depunem în continuare toate eforturile susținute pentru a reuși să avem asigurate serviciile medicale de urgență, la cel mai înalt nivel. De asemenea, asigurăm locuitorii județului  nostru că vom continua să desfășurăm activitățile care susțin dezvoltarea socio-economică, prin accesarea continuă a proiectelor guvernamentale, europene și prin punerea la dispoziție a tuturor resurselor economice, necesare depășirii acestei situații de urgență.ʺ, a transmis Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Obiectivul  general al proiectului îl constituie eficientizarea serviciilor integrate centrate pe pacient și a tratamentului patologiei complexe, care necesită o abordare integrată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.  Prin proiect se vor achiziționa echipamente specifice necesare Unității  de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, echipamente performante, la standardele impuse de legislația în vigoare, inclusiv  un computer tomograf.

Proiectul are o valoare totală de 4.341.244,95  lei din care valoarea finanțării nerambursabile 4.254.420,05 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.