FOTO/ Prins la braconaj. Peștele era pus direct într-o căruță

417

Cu circa 80kg de pește pus direct într-o căruță, dar și cu uneltele aruncate în râul Olt pentru a mai prinde a fost surprins un oltean de către jandarmi. Braconierul lacom s-a ales cu dosar penal.

Săptămâna trecută, jandarmii olteni au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.700 lei cetățenilor certați cu legea. Printre cei prinși se numără și un braconier piscicol, care a impresionat prin cantitatea de pește pe care o pescuise cu prostovolul. Omul deja prinsese atâta pește încât îl depozitase într-o căruță și continua să pescuiască.

 ʺÎn data de 20.02.2020, în jurul orelor 10:30, numitul F.C. a fost depistat, pe malul drept al râului Olt, în dreptul localității Mărgheni,  județul Olt, în timp ce desfășura activități de pescuit  cu ajutorul unei unelte de  pescuit comercial tip prostovol, în lungime de 1,70 m, dimensiunea la ochiul de plasă de 25 x 25 mm, fără a deține autorizație de pescuit. De asemenea, a fost găsită cantitatea de aproximativ 80 kg pește din specia „caras”, care, aflându-se în stare vie, a fost deversat în apa râului Olt. A fost întocmit proces verbal de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor: “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” şi  “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, respectiv art. 64, lit. i., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.ʺ, anunță IJJ Olt.

Persoana în cauză împreună cu unealta de pescuit şi celelalte bunuri  au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.