Primul oltean în CARANTINĂ, alți 94 izolați la domiciliu

1064

Numărul cazurilor de olteni supravegheați de către autorități a ajuns la 95. Dintre acestea, trei au călătorit în avion cu “pacientul zero”- italianul depistat cu coronavirus. După ce s-a plimbat nestingherit de pe 25 februarie până acum prin Slatina și București, un slătinean a fost pus în carantină.

“În perioada 24-27.02 2020 au intrat în monitorizare 95 persoane  provenite din alte provicii/orașe din regiunile Lombardia si Veneto pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile. Persoanele care sunt înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de către aceștia, în coordonarea directă a D.S.P. – ului”, transmite DSP Olt.

Printre persoanele monitorizate se numără și 3 contacți ai cetățeanului italian confirmat la Rimini cu coronavirus. 2 dintre ei, din Caracal și Corabia, au intrat pe sistemul de supraveghere prin izolare la domiciliu, ca și contact indirect, în cursa Bologna- Craiova din data de 18 februarie. Cel de-al treilea, un slătinean de 21 de ani, care locuiește în cartierul Steaua, este primul oltean pentru care s-a impus carantina. El se află în carantină în București, unde a ajuns nestingherit pentru un interviu de obținere a unui job la o televiziune. Slătineanul a fost identificat ca și contact direct cu italianul, în data de 22 februarie, în cursa Craiova- Bologna. El s-a întors în țară, tot cu avionul, pe 25 februarie. “Din ancheta efectuată, am constatat că persoana se află în București, motiv pentru care am adus la cunoștința D.S.P. București, pentru a aplica măsurile obligatorii”, mai transmite DSP Olt.

Începând de azi, la sediul central al Direcției de Sănătate Publică Olt s-a instituit “serviciul de permanență 24 de ore / 24 ore”. Numărul de telefon pus la dispoziția oltenilor doar pentru situații de urgență este 07261.33394, iar pentru solicitarea de informații se poate apela linia TEL  VERDE.