Corăbianul care militează pentru întoarcerea românilor acasă, întors din străinătate și angajat în Guvern

6848

După ce a muncit câțiva ani peste hotare, ajungând inginer la Colas Rail UK, în al doilea cel mai mare proiect din Europa, fiind unul dintre inginerii șefi ai proiectului privind linia de tramvai din Birmingham, corăbianul Gabriel Stanciu este acum consilier al ministrului Dezvoltării. El militează pentru întoarcerea românilor acasă.

Unul dintre cei trei tineri plecați peste hotare care au primit oferte de muncă de la Guvernul Orban este din Corabia. Gabriel Stanciu a învăţat la Colegiul Național AI Cuza Corabia, a studiat la Facultatea de construcții civile, industriale și agricole Craiova, a fost inginer constructor la Grup Primacons Slatina, administrator la Vanilla Construct, apoi inginer constructor la Colas Rail din Marea Britanie, în al doilea cel mai mare proiect din Europa. El a fost unul dintre inginerii șefi al proiectului privind linia de tramvai din Birmingham. Deși își cumpărase o casă în Birmingham, nu a ezitat să se întoarcă în țară atunci când i s-a propus să lucreze în guvernul Orban. Acum este consilier al ministrului Dezvoltării și verifică calitatea lucrărilor din programul PNDL.

Alături de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării si administrației, Ion Stefan (foto: facebook)

Acum militează pentru reîntoarcerea mai multor tineri în țară, promovând programul RePatriot.

“Printre cei care au ales să se întoarcă mă număr și eu, cu o “valiză” plină de speranțe și dorință de schimbare în bine a României! Organizatorii Conferinței RePatriot, originari din Vrancea, au numit județul din sudul Moldovei “inima României” și este de înțeles de ce! Asemeni Vrancei, și județul Olt este “inimă” pentru toți cei plecați peste hotare, olteni care, asemeni vrâncenilor, formează comunități importante în Diaspora. Sunt oameni care oferă imens țărilor care i-au adoptat și care așteaptă ca România să îi primească înapoi și să ofere țării din pregătirea, experiența și dorința lor de schimbare. Fie că suntem olteni, vrânceni ori maramureșeni în Diaspora, inima ne este tot acasă, la Romania”, a postat Gabriel pe pagina sa de socializare după participarea de ziua Unirii Principatelor Române la Focșani, la Conferința RePatriot.