Impozit de până la 500% pe ruinele și pârloagele din municipiul Caracal

220

Primăria Caracal va elabora cadrul legislativ privind condițiile de majorare a impozitului cu până la 500% pe clădirile și terenurile neîngrijite de pe raza municipiului. Proiectul de hotărâre a fost supus transparenței și dezbaterii publice.

Caracalenii care dețin pe raza municipiului locuințe părăsite sau neîngrijite sau terenuri pline de bălării și gunoaie riscă să scoată din buzunar bani către bugetul local pe care i-ar putea utiliza în vederea executării lucrărilor de reparații și curățenie. La fel și cei care țin terenurile agricole pârloage. Luând în calcul că pe raza municipiului Caracal există numeroase imobile- teren și construcți, terenuri agricule neîngrijite/ neîntreținute, primăria pregătește o măsură prin care să-i determine pe proprietari să-și respecte obligațiile legale și să execute lucrările necesare de întreținere, reparație sau cultivare.

Astfel, la nivelul administrației municipale se va stabili o comisie care va inventaria toate clădirile și terenurile din intravilan și extravilan neîngrijite, va stabili starea lor, urmând apoi să notifice proprietarii ca în termen de 6 luni să efectureze lucrările necesare. Potrivit legislației, proprietarii de clădiri în stare de paragină, cu fațade nereparate sau geamuri sparte sunt obligați să efectueze lucrări de consolidare, restaurare, reparații curente și de întreținere, proprietarii terenurilor intravilane trebuie să îndepărteze vegetația necultivată și să asigure îndepărtarea deșeurilor, iar cei ai terenurilor agricole să asigure cultivarea acestora și protecția solului.

Pentru cei care nu-și respectă obligațiile, primăria va stabili supraimpozitarea, impozitele fiind majorate în cazul lor cu până la 500%.

În cazul terenului agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, impozitul se majorează începând cu al treilea an.