Percheziții la PRIMĂRIILE Dăneasa, Mărunței și Drăgănești-Olt

5123

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează 6 percheziții la sediile unor administrații locale și unor societăți comerciale, precum și domiciliile unor persoane fizice, din județul Olt, într-un dosar de abuz în serviciu.

Mascații descind în această dimineață la șase locații din județ, printre care și sediile primăriilor Dăneasa, Mărunţei şi Drăgăneşti-Olt.

“Astăzi, 13 februarie 2020, începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează 6 percheziții la sediile unor administrații locale de pe raza județului Olt, precum și la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. “, arată IPJ Olt.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2016, trei administrații locale din județul Olt ar fi efectuat plăți în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverși agenți economici pentru achiziționarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari.

În baza unor mandate de aducere, 3 persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale: doi bărbaţi din Drăgăneşti-Olt, în vârstă de 63 şi 52 de ani, şi unul din Mărunţei, în vârstă de 52 de ani.