Artiștii Oltului sărbătoresc Dragobetele cu un maraton de spectacole

129

Sărbătoarea românească dedicată iubirii este  marcată în Olt de Centrul Județean de Cultură și Artă printr-un moment special – “De dor de Dragobete”, care arată frumusețea tradiției și importanța păstrării ei și neînlocuirii cu alte sărbători adoptate de la popoare străine.

În fiecare an, pe 24 februarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele, zeu mitologic al tinereții, veseliei și iubirii. Și pentru că Dragobetele este un personaj transmis din generație în generație de la vechii daci, sărbătoarea românească a iubirii este perpetuată și de către CJCA Olt. Astfel, luni, 24 februarie, CJCA Olt va sărbători ”Dragobetele” la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina, prin ample manifestări culturale.

Evenimentul “De dor de Dragobete” va debuta la ora 15:45 în foaierul Centrului Cultural cu vernisarea expoziției de arte vizuale, balet, miniconcerte de chitară și pian, prezentate de către elevii claselor din cadrul Secției Arte și Meșteșuguri.

Începând cu ora 17.00, pentru două ore și jumătate instituția culturală aflată în subordinea Cosniliului Județean Olt scoate “artileria grea”: artiștii profesioniști ai Oltului. Publicul va putea urmări un spectacol folcloric extraordinar, prezentat de către Ansamblul Folcloric ”Doina Oltului”. Participă solișțti vocali, orchestra și dansatori, sub bagheta maestrului dirijor Cristian Dumitru și coregrafia maestrului Ionel Garoafă.