Invitație la audiția celor mai talentați elevi ai Școlii de Muzică Slatina

403

Şcoala de Muzică Slatina, structură a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina (Pedagogic), vine în fața auditoriului mâine cu un spectacol la care îşi vor da concursul cei mai buni elevi. Audiția este organizată ca o evaluare a pregătirii elevilor pentru Olimpiada Națională de Interpretare Vocală Instrumentală și Studii Teoretice.

Pian – orgă, vioară, corzi grave (violă, violoncel, contrabas, chitară, harpă), instrumente de suflat de lemn (flaut, oboi, clarinet, saxofon, fagot, instrumente de suflat de alamă (trompetă, trombon, corn, tubă), instrumente de percuţie, instrumente populare (nai, taragot, ţambal, cobză şi acordeon) sunt instrumentele la care se poate concura la Secția instrumentală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Vocală Instrumentală și Studii Teoretice. Pentru a-și evalua nivelul de pregătire și a se pregăti și în fața auditoriului, cei mai buni elevi ai Școlii de Muzică Slatina vor susține mâine, 29 ianuarie, o audiție.

Spectacolul instrumental “Aspirant la performanță” va începe la ora 17.00, în Amfiteatrul Liceului Titulescu, peste 20 de tineri talentați așteptând să fie susținuți din public nu numai de către profesori, părinți și cunoscuți, dar și de către publicul larg iubitor de muzică, indiferent de ocupație. De asemenea, invitația este lansată și autorităților care astfel ar putea afla mai multe despre activitatea acestei școli, în ultimii ani o Cenușăreasă a învățământului oltenesc, cu atât mai mult cu cât este singura de acest gen din județ, iar ultimele dotări de care a beneficiat s-au făcut în urmă cu 14 ani.

Școala de Muzică Slatina îl are drept patron spiritual pe marele pianist Dinu Lipatti (cel care şi-a petrecut până la vârsta de 15 ani verile aici, oraşul natal al mamei sale) și funcționează ca o structură a fostului liceu pedagogic, a fost înfiinţată în 1960, iar în cadrul ei elevii din judeţ studiază mai multe instrumente muzicale, după aceeași programă ca cea a liceelor de muzică, cu ore de teorie și solfegii. Ea a format numeroşi profesori de muzică şi muzicieni, cel mai renumit cursant fiind soprana Felicia Filip.