Grădiniță DESFIINȚATĂ la Caracal

2138

Din structura școlară a anului viitor va dispărea la Caracal o grădiniță. Cheltuielile cu întreținerea imobilului sunt nejustificate în raport cu numărul mic de copii înscriși, au decis autoritățile municipale.

11 unități de învățământ cu personalitate juridică vor funcționa la Caracal în anul școlar 2020- 2021. Structura școlară va suferi modificări doar în ceea ce privește Școala Gimnazială Gheorghe Magheru, din subordinea căreia va dispărea o grădiniță.

GPN 2 Caracal, de pe str. Mircea Vodă, va fi desființată, cei 30 de copii înscriși pentru anul școlar viitor urmând să fie preluați de Grădinița cu Program Normal Dumbrava Minunată din str. Ștefan cel Mare. Astfel, GPN Dumbrava Minunată va funcționa cu trei grupe la care sunt înscriși 70 de copii.

În noua structură școlară caracaleană, cele mai mici clase, cu circa 15 elevi la clase primare și de gimnaziu vor funcționa la Școala Gimnalizală nr.1, în timp ce cele mai mari clase, cu 28- 29 de elevi, vor fi cele liceale.

Anul viitor, vor învăța în unitățile din Caracal 9538 de copii, dintre care cei mai mulți la Liceul Teoretic Ioniță Asan- 1298.