Marius Iancu: Dublarea alocațiilor trebuie aplicată imediat, nu la vară!

1163

Președintele Iohannis a promulgat azi legea privind dublarea alocațiilor pentru copii însă Guvernul a anunțat că va pune în aplicare legea abia din a doua parte a anului. Deputatul de Olt Marius Iancu cere aplicarea imediată, nu tratarea acesteia de către liberali drept o promisiune electorală.

Uite alocația dublată, nu e alocația! Deși președintele țării a promulgat legea privind dublarea alocației, guvernanții anunță că aceasta se va aplica nu de luna viitoare, ci abia după rectificarea bugetară din vară. Deputatul de Olt Marius Iancu a reacționat dur pe pagina sa de socializare, arătând că legea poate fi pusă în aplicare imediat, chiar dacă liberalii nu au prevăzut în buget fonduri pentru tot anul.

“300 lei, respectiv 600 de lei pentru copiii de până la doi ani sau pentrru cei cu handicap, nu acoperă cheltuielile lunare ale unui copil, dar este o sumă de trei ori mai mult decât primeau copiii din România, acum doi ani. PSD a găsit soluții și a reușit să dubleze, anual, alocațiile pentru copii pentru că acestea să ajungă de la 84 lei la 300 de lei. De aceea, Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, inițiată și votată de PSD, promulgata, de președintele Iohannis trebuie pusă în aplicare imediat chiar dacă liberalii nu au prevăzut în buget fonduri pentru tot anul. Le plătesc copiiilor alocațiile dublate, în primele șase luni, iar, în vară, la rectificarea bugetară aloca fonduri și pentru următoarele șase luni. Prorogarea termenului de aplicare in a doua jumatate a anului este doar o promisiune electorala pentru eventualele alegeri anticipate. Liberalii nu guvernează pentru români și pentru România, ci sunt într-o nesfârșită campanie electorală, iar copiii nu sunt o prioritate pentru ei!”, a postat Marius Iancu.