Medicii Renică Diaconescu, Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu și Andrei Ştefănescu- Cetățeni de Onoare ai Slatinei

7685

În acest an, Primăria Slatina va conferi titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Slatina” unor medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

5 medici de la SJU Slatina vor fi făcuți anul acesta Cetățeni de Onoare ai Slatinei, cu ocazia organizării manifestărilor dedicate împlinirii a 652 de ani de la prima atestare documentară a capitalei Oltului. Distincția va fi acordată în cadrul manifestării „Gala Laureaților” ediţia a IV-a, organizată în perioada 20-24 ianuarie 2020, medicilor Renică Diaconescu, George Craioveanu, Andrei Ștefănescu, Mădălin Săndulescu și Ela Rusoiu.

Dr. Renică Diaconescu va deveni Cetățean de Onoare al Slatinei ca o recunoaștere pentru întreaga carieră în domeniul neurologic și pentru demersurile privind înfiinţarea Compartimentului de tromboliză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitate spitalicească devenită Centru Regional de Tromboliză. În urma înființării acestui centru, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratate peste 30 de persoane care au suferit un accident vascular. Dr. Diaconescu a devenit doctor în științe medicale în anul 2000. Este în prezent membru al Societății de Neurologie din România și membru al Academiei Europene de Neurologie.

Pentru implementarea cu succes a tehnicilor inovative de reconstrucţie maxilo-facială în intervenţii chirurgicale executate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, vor deveni Cetățeni de Onoare medicii Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu și Andrei Ştefănescu.

Specialiștii în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială au efectuat o operație complexă de reconstrucție a mandibulei cu tehnologie 3D. Echipa de medici formată din Andrei Ștefănescu, Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu și condusă de doctorul George Craioveanu realizează la Spitalul Județean de Urgență Slatina de mai mulți ani, intervenții reconstructive din ce în ce mai complexe. Pentru prima dată, planificarea intervenției s-a realizat 3D, tehnologie care a scurtat efectiv timpul petrecut în sala de operație, intervenția chirurgicală a fost efectuată în aproximativ 11 ore și a cuprins șase operații.

Dr George Craioveanu este medic primar în cadrul Spitalului de urgență Slatina din anul 2014, specializarea Chirurgie Orală și Maxilo-facială. S-a evidențiat în acest domeniu începând cu anul 2010, printre cele mai remarcabile activități fiind operațiile efectuate în cadrul Spitalului militar Ulm din Germania în anul 2011. Este membru al Societății Române de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și al Asociației Europene de Chirurgie Cranio-Maxilo-Facială.

Medicul Mădălin Săndulescu este specialist în Chirurgie orală și Maxilo-Facială la Spitalul Județean de Urgență Slatina din anul 2015. A efectuat în domeniul medical intervenții chirugicale precum : reducere și osteosinteza a fracturilor etajului inferior mijlociu și superior al teritoriului maxilo-facial (peste 100 de intervenții), extirpare de tumori superficiale ale feței și gâtului cu plastie imediată folosind lambouri locale (50 intervenții). Este membru al Asociației Europene de Chirurgie Cranio Maxilo-Facială.

Dr Răzvan Ștefănescu, membru al Asociației Chirurgilor Plastici din România, este medic primar la Spitalul Județean Slatina la Secția de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din anul 2014. A efectuat, printre altele, intervenții chirurgicale precum: Reconstrucția de limbă cu lambou radial, reconstrucția cavității intraorale prin tehnici microchirurgicale, acestea fiind prezentate în cadrul Zilelor Medicale Slătinene din anii 2017,2018 și 2019.

Dr Ela Rusoiu, medic primar la Spitalul Județean de Urgență Slatina din anul 2015, a obținut diploma de licență pe specializarea stomatologie în anul 2006. A participat la cursuri de specializare internaționale organizate în țara noastră, fiind medicul specialist chirurgie orală și maxilo-facială din cadrul spitalului Slatina (perioada 2007-2015).

O nouă premieră medicală la Slatina