VIDEO/ Botezul cailor de la Slătioara, la a 27-a ediție

583

În comuna olteană Slătioara, de Bobotează  nu doar oamenii se botează, ci şi caii. Obiceiul vechi stă la baza unui concurs ce are drept concurenți caii. Evenimentul devenit deja tradiție a ajuns la a 27-a ediție, iar numărul participanților a fost în creștere. Aroape 1000 de persoane au asistat la secțiunile de frumuseţe şi tracţiune ale concursului organizat cu ocazia ,,Botezului cailor”, după ce preoţii au stropit cu aghiazmă animalele.

Botezul cailor este un obicei extrem de iubit în comuna Slătioara. Renumele concursului organizat de Bobotează a depăși granițele județului Olt așa că oamenii veni de la zeci de kilometric distanţă pentru a participa cu animalele la concursurile organizate sau, pur şi simplu, pentru a le admira. Tracțiune și frumusețe – acestea au fost probele la care exemplarele au concurat.

Botezul Cailor, Slătioara

Publiée par Realitatea Oltului sur Lundi 6 janvier 2020

 

Mulți alți crescători au venit la acest eveniment, atracția pentru cei mai mici participanți fiind poneii, cu care s-au plimbat și au făcut fotografii.

În trecut,  Botezul cailor avea doar rol mitic, simbolizând alungarea spiritelor. Astăzi, obiceiul are mai degrabă un rol practic, demonstrând vrednicia feciorilor în funcţie de aspectul cailor.