Încep lucrările la varianta de ocolire a Podului Olt. Decizie finală: traficul, deviat pe Moșteni

2048

Podul Olt va intra în reabilitare, iar traficul va fi deviat. Varianta de ocolire finală stabilită este cea de pe Barajul Moșteni, iar astăzi s-a dat ordin de începre a lucrărilor pentru consolidări și asfaltări. Odată cu închiderea circulației pe Podul Olt, în Slatina se va intra pe ruta Găneasa – Strejeşti – barajul de la Moşteni – Curtişoara – Slatina.

Procedurile pentru demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Podului Olt se apropie de final. Autoritățile așteaptă ultimele avize pentru construcția podului, după ce s-a primit avizul final pentru ruta de ocolire. Ordinul de începere a lucrărilor pentru varianta ocolitoare a fost dat, potrivit reprezentanților Drumurilor Naționale. S-a optat ca traficul greu să fie deviat pe barajul Moșteni. Astfel, pentru a intra în capitala Oltului, şoferii nu vor mai trece pe pod, ci vor fi direcţionaţi pe o rută ocolitoare de circa 33 de km. Traficul va fi deviat din localitatea Găneasa- DN 65, pe DN 64, pe o lungime de aproximativ 15 km, până în localitatea Strejești. Din DN 64, unde se va amenaja o intersecţie de tip giratoriu, traficul va fi deviat pe DJ 546G, pe o lungime de 5.7 km, apoi pe DJ 546, pe o lungime de 12,2 km, revenind în DN 65, în Slatina. Deci ruta va fi Găneasa – Strejeşti – barajul de la Moşteni – Curtişoara – Slatina.

Lucrările de consolidare și asfaltare a variantei de pe Moșteni au termen de realizare 5 luni de zile, însă drumarii se așteaptă să depășească termenul, fiind vorba de sezonul rece în care nu pot asfalta. În această perioadă, se va lucra cât vremea va permite.

Podul va intra în reparație capitală cel mai probabil la primăvară, ordinul de proiectare fiind dat încă din noiembrie 2018. Valoarea estimată, fără TVA, a investiţiei este de 26,35 milioane lei, finanţarea fiind asigurată cu bani de la bugetul de stat. Un consorțiu de 5 firme italiene a câștigat licitația, reabilitarea urmând a se face după un procedeu tehnic asemănător celui de la Podul Giurgiu- Ruse.

Podul Olt are o lungime de 425 metri, are elemente de structură construite în 1932 și arată aproape la fel ca cel care a fost inaugurat în 1891.