S-a stabilit CUI aparțin scheletele găsite pe ogor la Brâncoveni: doi bărbați, morți acum 80 de ani!

482

Cele două schelete găsite la Brâncoveni, în timpul unor lucrări de arătură pe un câmp, aparțin unor bărbați care au murit acum circa 80 de ani!

Expertiza antropologică realizată asupra celor două schelete găsite la marginea satului Mărgheni, în locul numit Odaia lui Soreață, pe un câmp agricol, a arătat că acestea aparțin unor bărbați, unul cu vârsta între 25- 30 de ani, celălalt 40- 50 ani. Scheletele nu prezintă urme de violență, iar decesul ar fi survenit în urmă cu circa 80 de ani.

“În dimineaţa acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase, în discuţie, stabilindu-se că acestea sunt de origine umană provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40-50 de ani.  S-a stabilit, totodată, că oasele examinate nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora.”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, printr-un comunicat de presă.

Autoritățile vor verifica dacă pe acel loc, în vechea reconfigurare sătească, ar fi fost un cimitir.

Rămățișele celor două persoane au fost găsite pe 20 noiembrie.

Ce spune tractoristul care a găsit osemintele umane pe câmpul de la Brâncoveni

Tractoristul care a dat peste cele două schelete umane îngropate în câmp la Brâncoveni declară cum a găsit rămășițele umane și de ce crede el că nu au fost găsite până acum

Publiée par Realitatea Oltului sur Mercredi 20 novembre 2019