Puneți zâmbete și pe chipurile copiilor sărmani! Start Campaniei „Cadoul din cutia de pantofi”

166

„Cadoul din cutia de pantofi” va ajunge anul acesta la mai mulți copii sărmani din județul Olt, ale căror familii nu-și permit să le ofere de Sărbători daruri care să le lumineze chipurile. Voluntarii olteni implicați în proiectul ShoeBox deja au dat startul cumpărăturilor, astfel încât cutiile să fie gata pentru a ajunge din timp la locațiile de colectare.

„Dragi prieteni, Ne alaturam si anul acesta proiectului ShoeBox cu speranta sa aducem cel putin la fel de multe bucurii ca si anul trecut. Perioada de colectare a pachetelor este 1-15 decembrie (cu rugamintea de a ne contacta daca doriti sa aduceti cadourile mai devreme), insa nu mai tarziu de 15 decembrie pentru a avea suficient timp pentru distributia lor. Locatia de colectare a pachetelor ramane aceeasi, la sediul Farmacia Verde Bals, vis-avis de Lidl.”, a anunțat Asociația de voluntari „Din inimă pentru Balș”.

Anul trecut, în primul an de derulare a campaniei în zona Balș, comunitatea a reușit să aducă zâmbete pe fețele a 121 copii din Balş, Vârtina, Vulpeni și Drăgănești.

Balșul nu este singura zonă partener de locație pentru campania desfășurată încă din 2007 în 172 de locații din România, dar și în mai multe orașe ale lumii, precum Paris, Viena, Londra, Chișinău, Bruxelles, Cape Town, Madrid, Munchen, Copenhaga, Salzburg, etc. ShoeBox a fost adus la Slatina de către administratorii Asociației „George Poboran- pentru copiii noștri”, Kalman și Aurora Szocs, care au reuşit să stârnească interesul multor persoane care doresc să facă fericiți copiii sărmani.

„Să transformăm împreună sesiunile de ”shopping” pentru sărbători în prilejuri de a petrece timpul alături de copiii sau nepoții noștri pentru a-i învăța să dăruiască și să ofere din inocența și dragostea lor îngerașilor sărmani! Spuneți-le că altor copii le lipsește o căciuliță, o pereche de mănuși, o carte de citit sau de colorat, o jucărie de pluș căreia să îi spună povești și mai ales….dragostea oamenilor ”necunoscuți” de lângă ei! Puneți deoparte din banii dvs și pregătiți un cadou cu lucruri noi, utile și necesare unui copil sărman și aduceți-l într-una din locațiile noastre”, a fost îndemnul lui Kalman Szocs, iar oamenii cu suflet nu au rămas nepăsători, sute de cutii ajungând în perioada Crăciunului trecut la zeci de familiii din Bâncoveni, Curișoara, Osica de Jos, Verguleasa, Pleșoiu, precum și în Grecești, județul Dolj.

Cutiile pot conține tot ceea ce fiecare din noi poate și își dorește să ofere: haine, jocuri, jucării, dulciuri (nu produse ușor perisabile), cărți, rechizite etc. Cutiile trebuie să conțină numai obiecte NOI!