Elevii, primiți la muncă o zi în meseria visată. Înscrieri pentru “Ziua Ștafetei”

124

Pot experimenta provocările reale ale meseriilor pe care visează să le urmeze, nefiind doar simpli observatori. Copiii pot fi pentru o zi medici, judecători, primari sau orice îşi doresc prin intermediul campaniei „Ziua Ştafetei”. Înscrierile se fac până pe 11 noiembrie.

Visează să devină doctori, reporteri, magistrați, pompieri, profesori, primari sau să aibă alte meserii pe care le au sau nu părinţii lor. Pot afla care sunt provocările meseriilor pe care doresc să le urmeze direct de la cei care lucrează în domeniu, fiind pentru o zi specialistul de mâine. Elevii între 12- 18 ani își aleg o meserie visată, pe care au decis că vor s-o experimenteze. Coordonatorii lor -profesori -îi ajută să găsească mentori care să-i primească pentru câteva ore dintr-o zi normală de muncă. Mentorul pregătește ziua pentru copil, așa încât acesta să vadă cu adevărat ce înseamnă profesia aleasă. El va ghida tinerii pe parcursul zilei și chiar va încuraja implicarea tinerilor în luarea deciziilor.

Înscrierile se fac de către coordonatori până pe 11 noiembrie, pentru grupuri de maximum 10 copii. Tot până atunci se fac înscrieri și pentru mentori, coordonatori și însoțitori. Acesta este proiectul Ziua Ștafetei, aflat la cea de-a VIII-a ediție, organizat de Fundația Terre des homes Elveția. Preluarea stafetei trebuie să aibă loc în perioada 18-22 noiembrie, iar la întâlnirea cu mentorul elevul trebuie să fie însoțit de părinte/ tutore/ frate/ sora/ profesor etc.

La nivelul județului Olt, de acest program se ocupă prof. Alina Dumitru- 0722618928-pentru profesori și Iulia Stancu- 0728545316- pentru parteneri și mentori.

Experiența preluării ștafetei a fost trăită anul trecut și de către o elevă din Caracal. Laura Câța, elevă în clasa a XII-a F la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul”, a lăsat școala și a fost ziarist pentru o zi. Ea a ales să experimenteze provocările reale ale meseriei pe care visează să o urmeze, alături de echipa Realitatea Oltului. Printre autoritățile cărora le-a luat interviul s-a numărat și viceprimarul municipiului Slatina, Gigi Ernest Vâlceleanu. Acum, Laura urmează cursurile Facultatății de Litere- Craiova.