Comuna Valea Mare, asfaltată în proporție de 95%. Investiții noi, de 30 milioane lei

1273

Comuna Valea Mare se poate lăuda cu încă două noi proiecte ce vor aduce asfaltul în toate satele, infrastructura rutieră fiind astfel realizată în proproție de 95%. Proiectele, în valoare totală de circa 30 milioane lei, au fost declarate eligibile pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Printre cele 51 de proiecte depuse de primăriile din Olt pentru accesare fonduri prin FDI declarate eligibile se numără și două din comuna Valea Mare: Asfaltare drumuri (15km)- valoare 22,9 milioane lei și Construire poduri în comună (satele: Toboșari, Lăculeț și Turia Vale)- valoare 7,9 milioane lei. Cu ajutorul acestor proiecte, edilul George-Daniel Iancu se poate lăuda că va reuși să rezolve în cea mai mare parte problema infrastructurii rutiere din localitate.

„Am început lucrul la aceste două proiecte la începutul anului 2019. În luna iulie, proiectele au fost depuse la București la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Luna aceasta, Comisia Națională de Strategie și Prognoză le-a declarat eligibile, iar în continuare așteptăm următoarele etape pentru semnarea contractelor și începerea lucrărilor. Odată cu implementarea noului proiect de asfaltare drumuri, Valea Mare va fi asfaltată în proporție de 95%. Astfel de lucrări vor avea loc în satele: Toboșari, Lăculeț, Satul Nou, Bârca, Zorleasca, Recea, Valea Mare Veche și Turia Deal. Chiar dacă au existat și voci care nu au avut încredere în realizarea tuturor proiectelor cu care am venit la început în fața dumneavoastră, eu v-am spus de fiecare data că: „REBUIE SĂ AVEM RĂBDARE!“ și, „NUMAI ÎN TIMP SE POT REALIZA PROIECTELE, DUPĂ PARCURGEREA ANUMITOR ETAPE DE PROCEDURĂ ȘI TEHNICE!“ Iată-ne, astfel în pragul unei noi reușite, aceea de a CONSTRUI ÎMPREUNĂ VALEA MARE! NUMAI UNIȚI, putem realiza lucruri importante pentru comuna noastră!”, a postat primarul pe o pagină de socializare dedicată realizărilor comunei.

Pe aceeași temă:

Drumuri, gaze, apă și canalizare, unități de învățământ. 51 de INVESTIȚII ale primăriilor din Olt, pe lista proiectelor eligibile prin FDI