Spitalul Balș, DESFIINȚAT?

2722

Considerat unul dintre spitalele mici cu dificultăți de sustenabilitate financiară, Spitalul Orășenesc Balș se află în pericol de a fi desființat. El apare pe lista cu cele 23 de spitale pe care stiripesurse.ro le prezintă ca fiind ținta comasării în urma aplicării programului de guvernare al PNL.

Programul de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban prevede comasarea mai multor spitale din țară, pe motiv că înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară.  „Cel mai cumplit lucru din Programul de guvernare al PNL este „Planul de comasare a spitalelor neperformante”! E revoltător, domnilor de la PNL! Spitalul e, ca întotdeauna pentru voi, un simplu business. În loc să investiți în spitale, voi le închideți? Dar viața oamenilor nu contează?! Chiar nu realizați că un spital face diferența dintre viață și moarte?! Este o crimă în masă să le spui unor zeci de mii sau sute de mii de romani că de a doua zi nu mai au spital și că sunt lăsați să moară pe drumul de zeci de kilometri către spitalul următor. Asta e „România normală” pe care vreți să o construiți cu Robotul vostru?  Revoltător, cât de jos a ajuns PNL-ul vostru! Ați fost infestați până la capăt de PDL-iștii lui Boc, pentru că numai ei mai închideau spitale in guvernarea lor de trista austeritate!”, a scris secretarul general al PSD Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Surse din sistemul de Sănătate au precizat pentru stiripesurse.ro că se preconizează închiderea propriu-zisă a mai multor spitale din țară, în special din localitățile mici, urmând să dispară mai multe unități spitalicești din toate regiunile țării, pe lista celor 23 amenințate cu lacătul aflându-se și  Spitalul Orășănesc Balș.