Cea mai bună unitate de învățământ gimnazial din Olt organizează Zilele Școlii

968

Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina se pregătește să serbeze Zilele Școlii cu „Seri de sidef” și „Costume- persoane – personaje”. Toate școlile din județ sunt invitate să-și înscrie elevii la cele două concursuri organizate cu acest prilej, de recitări și desen.

În perioada 25- 27 noiembrie, Școala Gimnazială Eugen Ionescu, unitate ce și-a câștigat prin rezultate de excepție titulatura de cea mai bună școală gimnazială a Oltului, invită elevii și cadrele didactice din județ să serbeze împreună Ziua Școlii. Cu această ocazie, vor fi organizate două concursuri județene, de recitări și desen, destinate elevilor de la clasa pregătitoare- clasa a IV-a.

Concursul Județean de Recitări “Serile de Sidef”, aflat la cea de-a III-a ediție, va fi organizat pe 25 noiembrie, prilejuit de sărbătorirea Zilelor Eugen Ionescu, se adresează elevilor pasionaţi de poezie și va fi organizat pe două secțiuni: clasa CP-I- II, clasele III-IV. Profesorii îndrumători vor înscrie elevii până la data de 15 noiembrie. Elevii înscrişi în concurs vor recita o poezie din volumul „Elegii pentru fiinţe mici” de Eugen Ionescu şi o poezie pe tema „Eminescu”.

Concursul Județean de Desen “Costume- persoane- personaje”, aflat la prima ediție, va fi organizat pe 27 noiembrie și se adresează elevilor claselor CP- IV pasionaţi de desen. Este organizat pe două secţiuni: „Elegii pentru fiinţe mici” și „Lumea poveştilor”. Elevii participanţi vor realiza desene în format A4 într-o tehnică plastică la alegere: acuarelă, tempera, creion, cariocă. Pentru secţiunea „Elegii pentru fiinţe mici” elevii vor transpune grafic una dintre poeziile propuse de profesorul organizator din volumul „Elegii pentru fiinţe mici” de Eugen Ionescu. Pentru Ediţia I a concursului sunt propuse ca surse de inspiraţie următoarele poezii: „Păpuşa”, „Florile” şi „Copacii”. Pentru secţiunea „Lumea poveştilor” elevii pot transpune grafic o poveste la alegere. Fiecare profesor îndrumător se poate înscrie cu cel mult 3 desene pentru fiecare secţiune până cel târziu pe data de 18 noiembrie.

Zilele Școlii sunt organizate de către unitatea ce-i poartă numele celebrului dramaturg pentru a marca 110 ani de la nașterea lui Eugen Ionescu (născut pe 26 noiembrie 1909 la Slatina).

De 24 de ani, Școala Generală nr. 8 din Slatina poartă cu mândrie numele scriitorului și dramaturgului. Marele slătinean a devenit patronul spiritual al unității de învățământ pe 23 mai 1995.