Liceenii olteni intră în “Dialogul absurZilor”, de Zilele Eugen Ionescu

119
Clubul de teatru Prometeu

La 110 ani de când la Slatina se năștea părintele teatrului absurdului, urbea natală îl omagiază pe marele dramaturg Eugen Ionescu prin mai multe acțiuni. Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Liceeni “Dialogul absurZilor”.

Organizat ca un omagiu adus marelui dramaturg Eugen Ionescu, născut în Slatina, prin comemorarea a 110 ani de la naștere, Festivalul de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor…?” a ajuns la ediția a IX-a. Înscrierile se pot face până pe data de 25 noiembrie.

Organizatorii, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, au făcut public regulamentul Festivalului de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor…?”. Instituțuia de cultură a făcut public regulamentul festivalului- concurs organizat pe 30 noiembrie, orele 10.00, în cadrul „ZILELOR EUGEN IONESCU”, în sala de teatru a Centrului Cultural „EUGEN IONESCU” Slatina.

Concursul se adresează trupelor, formate din elevi de liceu, de la unităţile de învăţământ din judeţul Olt, pe secțiunile monolog și scenetă, o trupă de teatru putând avea maximum 10 personaje/actori.