Strada Drăgănești va fi supralărgită. Documentația lucrării a fost actualizată

116

De la o stradă cu două benzi denivelate, strada Drăgănești va avea 4 benzi și cu un trafic rutier și pietonal corespunzător. Primăria Slatina a actualizat documentația de supralărgire a străzii de la intrarea în municpiu dinspre Brebeni.

Consilierii locali vor decide în următoarea ședință a CL Slatina actualizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatori tehnico economici privind „Supralărgire str. Drăgăneşti”. Valoarea totală a investiţiei este de 10.914.982,974 lei fără T.V.A.

Decizia de supralărgire a fost luată de către municipalitate luând în calcul că str. Drăgăneşti – zona industrială este una de importanţă majoră cu sistem rutier din asfalt degradat care prezintă numeroase cedări locale, văluriri, faianţări şi denivelări care pun în pericol desfășurarea traficului rutier și că aici există numeroase vehicule de mare tonaj care staționează pe prima bandă împiedicând traficul auto. Mai mult, acest tronson aparţine DJ546 şi zona industrială se extinde continuu.

Strada se află în intravilanul municipiului, pornește din apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu DJ 546 D (spre comuna Milcov) și se termină la indicatorul de intrare dinspre comuna Brebeni în municipiul Slatina. Are o lungime de 1370.604 m și 2 benzi de circulație, câte una pe fiecare sens, cu lățimea părții carosabile de 3.00 m.

Proiectul administrației slătinene presupune reabilitarea străzii și supralărgirea acesteia. Principalele lucrări necesare a fi realizate sunt: terasamente, sistem rutier, trotuare şi borduri, rigolă dreptunghiulară betonată acoperită cu plăcuţe carosabile = 2.750 m.l, zid de sprijin = 500 m.l., lucrări de semnalizare, 2 podețe.