Esplanadă și în Steaua, în zona pieței Ecaterina Teodoroiu

844

Slatina va mai avea o zonă cu acces pietonal, asemănătoare celei din zona magazinului Oltul, de la statuia domnitorului AI Cuza. Administrația municipală va realiza o esplanadă și în zona Steaua.

Zona Pieței Ecaterina Teodoroiu din cartierul Steaua, în prezent cu amenajări degradate din beton, fără o folosință reală, care ocupă inutil foarte mult spațiu ingreunând accesul pietonal la obiectivele din zonă (piaţă agroalimentară, instituţii bancare, unităţi de alimentaţie publică, farmacii, etc) va fi reamenajată de către Primăria Slatina. Lucrarea ce va aduce zona la stadiul unei esplanade asemănătoare celei din zona Oltul presupune reamenajare partea carosabilă și pietonală, reconfigurare forme în plan ale jardinierelor, mărire numărul de locuri de şezut, înlocuire stâlpii de iluminat existenţi, înlocuire mobilierul urban existent, refacere sistemul de preluare a apelor pluviale şi sistem de irigaţii pentru zonele verzi nou amenajate.

Investiția „Trotuar de acces pietonal zona Piaţa Ecaterina Teodoroiu adiacent blocurilor 18 şi 20 din strada Ecaterina Teodoroiu” se ridică la 2.135.573,586 lei fără T.V.A. și are o durată de realizare de 12 luni.