Slatina a atras 40,5 milioane lei fonduri europene, în ultimele 6 luni. Vor fi semnate contracte pentru alți 267,2 milioane lei

645

400 miliarde lei vechi a atras în ultima jumătate de an Primăria Slatina din fondurile europene accesate pentru investiții. Suma reprezintă doar 13 % din totalul fondurilor ce ar urma să fie contractate, restul proiectelor aflându-se în diverse stadii.

Actorii politici locali sunt în plină campanie pentru alegerile locale de anul viitor, deși abia ne aflăm în campanie pentru alegerea viitorului președinte al României. Lupta se duce în principal în mediul virtual, atacat fiind în majoritatea cazurilor cel mai puternic candidat: actualul edil al Slatinei, Emil Moț. Ultimul atac vine din partea proaspetei președinte a femeilor oltene de la Pro România, Cristina Tomireanu, care a postat pe o pagină de socializare că Slatina a atras zero fonduri europene. Acuzația l-a determinat pe administratorul public al capitalei de județ să intervină pentru a lămuri situația.

“Înainte de a face astfel de afirmatii si de a posta asa ceva, cred ca ar fost normal sa solicitati mai intai oficial informatii privind fondurile atrase….va informez pe aceasta cale, ca vad ca sunteti intr-o eroare grava, ca in ultimele 6 luni ale acestui an s-au semnat contracte de finantare in valoare de aproximativ 40 milioane lei (400 miliarde lei vechi) in conditiile in care alte 8-10 proiecte depuse se afla in diverse stadii de analiza la ADR SV Oltenia. Sunt de parere ca slatinenii trebuie sa cunoasca adevarul, nu intoxicari cu iz politic fara pic de fundament”, a răspuns Cristian Cismaru.

Cismaru a explicat apoi, cu mai multe amănunte, cum stă Slatina la capitolul proiecte pe fonduri europene.

“Slatina pe acest exercitiu financiar are rezervata suma de 24.300.000€ adica 307.848.000 lei, din care pana in momentul de fata s-au semnat contracte de finantare in valoare de 40.559.629 lei, restul de proiecte fiind majoritatea in stadiul de precontractare, fiind trecute de evaluarile tehnice si financiare… termenele de semnare fiind stabilite de ADR si minister….Mai mult la cei 307 milioane rezervati se adauga suma alocata prin contractul cu MDRAP pt achizitia de autobuze electrice in suma de 27.502.000 lei”., a explicat city managerul Slatinei.