Inundație la Teatrul Național Caracal. Spectacolele au fost suspendate

128

După incendiul devastator din 1987 care au închis mai bine de 20 de ani instituția de cultură, la Teatrul Național Caracal s-au luat măsuri care să prevină reizbucnirea unui asemenea incendiu. O țeavă ce asigură presiunea de apă s-a spart săptămâna trecută, inundând teatrul, aflat acum în reparații.

“Din motive tehnice, toate activitățile care urmau a avea loc în luna octombrie la Teatrul Național Caracal vor fi suspendate. În urma unei inundații în zona foaier et. 1, sala de spectacole a fost afectată. Totodată au loc lucrări de înlocuire a unei țevi de aducție de apă în teatru. Vom reveni curând cu un anunț în legătură cu reluarea activității în cadrul instituției. Mulțumim pentru înțelegere!”, este anunțul făcut de către Teatrul Caracal.

Inundația nu a provocat, din fericire, pagube însemnate. Edilul Radu Liviu spune că se lucrează de zor. “În urmă cu o săptămână, în week-end, s-a spart o țeavă. Cum nu avem paznic la teatru, inundația a fost observată târziu, după ce s-a infiltrat apa în sala de spectacole. Se lucrează acolo, s-a finalizat partea de refacere a instalației. Nu este ceva grav, este vorba de câteva reparații. În ceea ce privește spectacolele, oricum nu erau programate prea multe, după cazul Dincă fiind luată decizia de reducere a spectacolelor în oraș, în semn de solidaritate cu familiile victimelor, până la rezolvarea cazului”, ne-a explicat primarul Liviu Radu.

Teatrul Naţional din Caracal reprezintă principalul element arhitectural reprezentativ al judeţului Olt în domeniul culturii. Clădirea a fost redeschisă în urmă cu 11 ani, după mai bine de două decenii în care s-a aflat în reabilitare, în urma unui incendiu.

Teatrul Național Caracaql a fost construit în perioada 1896- 1901, după planurile arhitectului austriac Franz Bileck.