Sute de polițiști, în căutarea tinerei care a anunțat că a fost răpită

107

Desfășurare incredibilă de forțe pentru găsirea tinerei care a anunțat în această după-amiază că a fost răpită și se află sechestrată într-o mașină. Sute de polițiști de la IPJ Olt, IPJ Argeș și Poliția Autostrăzi, dar și angajați ai STS și ai altor structuri informative au fost implicați în acțiunea de salvare a fetei.

Tânăra a sunat la 112 în jurul orei 15,30 și a anunțat că a fost răpită și se află sechestrată într-o mașină. Convorbirea cu operatorul STS a durat doar 20 de secunde, după care s-a întrerupt fără a se mai putea stabili legătura cu aceasta. Apelul a fost dirijat către STS Olt, semnalul telefonului fiind identificat între Piatra Olt și Balș. De teama unui nou caz Caracal, la nivelul IPJ Olt s-a constituit o celulă de criză. Pentru eficientizarea activității de căutare și identificare a tinerei s-a cerut ajutorul colegilor de la Argeș, dar și de la alte structuri. După identificarea a ceea ce se numește CNP-ul telefoanelor inteligente, oamenii legii au constatat că mașina în care se afla dispozitivul de pe care s-a sunat se deplasa spre București și s-a decis instituirea de filtre atât în Argeș, cât și pe autostradă.

Acțiunea de găsire a tinerei care a susținut că a fost răpită și sechestrată a presupus un angrenaj impresionant de forțe. Sute de polițiști de la IPJ Olt, IPJ Argeș, Poliția Autostrăzilor, dar și angajați ai STS și unor structuri informative s-au implicat în acțiune, fiind constituite zeci de filtre. Acestea s-au aflat mai bine de o oră pe drumruile care au legat Slatina de Capitală. De aproape două ore, acestea au fost ridicate, semn că misiunea lor s-a încheiat. Deși nimeni nu spune că tânăra a fost găsită, ridicarea filtrelor lasă să se înțeleagă acest lucru.

Faptul că nu se dă cu celeritate vestea găsirii tinerei, denotă faptul că totul a fost o glumă proastă, iar aceasta este audiată pentru a afla ce s-a întâmplat.

Dacă se stabilește că apelul a fost doar o glumă proastă care a pus pe drumuri sute de oameni ai legii, amenda de 5.000 de lei este, totuși, prea mică pentru cheltuielile făcute de autorități .