“Mugurașii Brâncovenilor”, la Festivalul Internațional de Folclor din Iași

160

În perioada 23 – 27 iulie, Oltul este reprezentat la Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret “Cătălina” de către Ansamblul “Mugurașii Brâncovenilor” al comunei Brâncoveni.

Nouă ansambluri folclorice din Spania, Rusia, Bulgaria, Bosnia Herțegovina, Polonia, Republica Moldova, precum și 20 de ansambluri folclorice din Arad, Gorj, Olt, Brăila, Tulcea, Vaslui, Neamț, Maramureș, Bistrița, Suceava și Iași participă în aceste zile la ediția a XXV-a de la Iași a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret “Cătălina”. Oltul este reprezentat de Ansamblul “Mugurașii Brâncovenilor”, coordonat de către maestrul coregraf Sandu Rizea. Oltenii vor aduce pe scena de la Iași dansuri populare specifice zonei, dar și vestitul căluș, acompaniamentul fiind asigurat de către taraful Enache din Morunglav. Evoluția dansatorilor olteni o puteți urmări  azi, 25 iulie, după ora 16:30, pe TVR.

Festivalul este organizat de către Palatul Copiilor Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Ministerul Educației Naționale. Evoluțiile scenice vor fi completate de ansambluri ale comunităților recunoscute la nivel național, ale aromânilor din Tulcea, italienilor, elenilor din Iași, precum și din cadrul Departamentului de dansuri al Asociației japoneze „Himawari” din Iași.