Dosarul Sorina amânat la Judecătoria Slatina. Familia din SUA cere 30.000 euro/lună statului român pentru perioada cât a fost obligată  să stea în România

242

Judecătoria Slatina a amânat pentru joi, 18 iulie, decizia în cazul Sorina. Amânarea s-a decis în urma unei cereri reconvenţionale făcute de familia adoptatoare a fetei, care  solicită statului român plata unei sume lunare de bani pentru perioada în care a fost obligată ca urmare a problemelor legale să stea în România.

Dosarul privind interzicerea părăsirii ţării cu minora Sorina de către familia Săcărin, familia de români stabiliţi în SUA care au adoptat fetiţa, se judecă la Judecătoria Slatina, după ce Tribunalul Olt a declinat competenţa. La proces s-au prezentat în această dimineaţă avocata familiei Săcărin, Clara Istrate, dar şi soţii Şărămăt, cei care au crescut-o pe Sorina în plasament, însoţiţi de avocatul lor.

Judecătorii slătineni au dispus un nou termen de judecată, pe 18 iulie. Amânarea a survenit în urma unei cereri reconversionale depuse la dosar de familia Săcărin, care solicită statului român suma de 30.000 euro/lună pentru perioada în care a fost obligată ca urmare a problemelor legale să stea în România.

Avocata familiei Şărămăt a declarat că cererea este inadmisibilă, aceasta neavând ce căuta în acest dosar.

Cererea procurorului general de interzicere a părăsirii ţării în cazul fetiţei de 8 ani, adoptată de soţii Săcărin stabiliţi în SUA, a ajuns la Judecătoria Slatina prin declinarea competenţei Tribunalului Olt, instanţa slătineană fiind a cincea pusă să ia o decizie privind ordonanţa preşedinţială.

Curtea de Apel Craiova a decis respingerea unei alte cereri formulate de procurorul general privind revizuirea dosarului de adopţie. Sorina trebuie să beneficieze de o consiliere psihologică, pe durata a trei luni, înainte de a pleca din ţară.