7 MORȚI și 187 de răniți, pe drumurile Oltului, în ultimele trei luni

313

160 de accidente s-au produs pe raza județului Olt în ultimele trei luni, 7 persoane pierzându-și viața, principalele cauze fiind indisciplina bicicliștilor și viteza. Prinși pe „greșit”, 848 de șoferi au rămas fără permise de conducere.

Pe șoselele Oltului continuă să se înregistreze victime, numărul accidentelor rutiere fiind destul de mare. În perioada 1 aprilie- 30 iunie, pe drumurile din județ s-au comis 53 de accidente grave, soldate cu 7 morți și 51 răniți grav, la care se adaugă 107 accidente ușoare, soldate cu 136 de răniți.

Potrivit IPJ Olt, principalele cauze generatoare de accidente sunt: indisciplina biciliștilor, care a dus la 11 accidnete grave, nerespectarea regimului legal de viteză – 10 accidente grave și nerespectarea distanței dintre vehicule – 5 accidente grave.

Pe linie de cirulație rutieră, polițiștii cu atribuții în domeniu au organizat 75 de acțiuni, descoperind 295 de infracțiuni și aplicând 10.691 de contravenții. Nerespectarea vitezei rămâne principala neregulă depistată, urmată de nefolosirea centurii de siguranță, nerespectarea regulilor de prioritate și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Prinși încălcând legislația și devenind astfel un pericol pentru ei înșiși, dar și pentru ceilalți participanți la trafic, 848 de șoferi s-au ales cu permisele reținute. Totodată, polițiștii au retras 296 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau alte nereguli.