Apa minerală, la control. Protecția Consumatorilor Olt a retras de la vânzare primii 80 l

631

Protecția Consumatorilor Olt desfășoară în această perioadă o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind modul de comercializare, prezentare și publicitate a apelor minerale. Pânp acum, jumătate dintre comercianți au  fost sancționați.

OPC Olt are în curs de derulare o acțiune de verificare a agenților economcii care comercializează apă minerală. Inspectorii urmăresc calitatea produselor comercializate – starea ambalajelor şi calitatea acestora (integritate, etanşeitate) astfel încât să nu fie permisă modificarea calităţii iniţiale a produsului, încadrarea în data durabilităţii minimale declarată de producători, încadrarea în parametrii de calitate. Un alt aspect urmărit este modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate. De asemenea, inspectorii de la Protecția Consumatorilor vor fi cu ochii și pe respectarea condiţiilor de depozitare prevăzute de producători la comercializarea apelor îmbuteliate, precum și la legalitatea funcţionării unităţilor.

Până acum au fost verificaţi 13 operatori economici, din care 6 au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în cuantum de 20.000 lei, iar 5 operatori economici au fost sancţionaţi cu avertismente. Au fost constatate deficiențe de informare a consumatorilor, dar și produse nesigure ce erau lipsite total de eticheta, fiind oprite definitiv de la comercializare 80 litri de apă carbogazoasă.