Viceprimarul Stănescu, EXCLUS din PSD. Își pierde funcția și mandatul de consilier

531

Războiul dintre edilii municipiului Caracal a fost încheiat de către partid. Urmează ca și instanța de judecată să se pronunțe azi. Organizația PSD Caracal a decis să-i retragă sprijinul politic viceprimarului Octavian Stănescu, după ce acesta a îndrăznit să-l dea în judecată pe primarul Liviu Radu.

Biroul Permanent al Organizației Municipale PSD Caracal a tranșat ieri conflictul de la vârful conducerii Primăriei Caracal, dând câștig de cauză edilului Liviu Radu. Organizația l-a exclus din partid pe viceprimarul Octavian Stănescu. Excluderea atrage după sine pierderea mandatului de viceprimar și a celui de consilier municipal. De notat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi și va trebui validată de către forul județean pentru a deveni executorie.

Printr-o dispoziție abuzivă, primarul Caracalului, Liviu Radu, i-a interzis viceprimarului Octavian Stănescu, în martie, să mai vorbească public despre activitatea publică pe care o desfășoară în cadrul administrației municipale. Vicele a sesizat Prefectura Olt, care între timp a dispus primăriei reanalizarea actului administrativ, și a solicitat în instanță anularea dispoziției.

Nemulțumit de decizia edilului-șef, Stănescu a atacat actul administrativ nu numai sesizând Instituția Prefectului, ci și instanța de contencios administrativ. Procesul având ca obiect anularea actului a fost înregistrat marți, 18 iunie, pe rolul Tribunalului Olt, primul termen de judecată fiind azi.