S-a stins din viaţă dr. Gheorghe Danielescu, Cetățean de Onoare al orașului Corabia

906

Omul care şi-a pus amprenta pe sănătatea corbăienilor, pediatrul Gheorghe Danielescu, s-a urcat la Ceruri. Se pensionase în urmă cu 19 ani.

Peste 45 de ani a activat dr. Gheorghe Danielescu, dintre care 35 în cadrul cabinetului de pediatrie al Policlinicii Corabia (1965- 2000). Omul care a vegheat la sănătatea micuților corăbieni ca medic, îi va veghea de acum înainte din Ceruri. În anul 2012, i s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Corabia.

Astăzi, edilul Iulică Oane a postat un mesaj de recunoștință și de rămas-bun pentru medicul Danielescu, pe pagina de socializare a primăriei: “Prin neobosita activitate medicală pe care a dus-o de-a lungul anilor, prin vorbele, sfaturile şi încurajările pe care ni le-a adresat, prin energia pozitivă pe care o emana, doctorul Danielescu şi-a pus cu siguranţă amprenta pe sănătatea noastră. Şi pentru că, recunoştinţa este miezul dragostei faţă de semenii noştri, noi, cetăţenii oraşului Corabia îi suntem recunoscători doctorului Danielescu pentru tot ce a făcut pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”

Dr. Gheorghe Danielescu s-a născut în localitatea Scundu, judeţul Vâlcea, a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti în anul 1959, efectuând stagiatura în comuna Grojdibodu (1959 – 1961) apoi a urmat rezidenţiatul în Spitalul Clinic Fundeni (1961-1964). Din anul 1965 a activat în cadrul cabinetului de pediatrie al Policlinicii Corabia până în anul 2000 când s-a pensionat. A fost apreciat și recompensat pentru neostenita sa activitate cu Diploma de Excelenţă din anul 2002 din partea Preşedintelui Colegiului Medicilor din România şi Diploma de Membru de Onoare al Societăţii Naţionale de Cruce Roșie din România, primită în anul 1996.

Dumnezeu să-l odihnească!