Tradiții, muzică și dans pe malul Oltețului: Pomul Vieții înflorește pentru a 26-a oară, la Balș

1107

În această săptămână, la Balș înflorește Pomul Vieții pentru a 26-a oară. Festivalul Etnofolcloric are drept cap de afiș în acest an Ansamblul Folcloric ”Doina Gorjului”, din spectacolul de gală făcând parte artiști de renume precum Roberta Crintea, Olguța Berbec și Claudia Torop.

Cu nelipsiții renumiți meșteri populari de pe Valea Oltețului iar în acest an prezentă fiind cu exponate și ceramica de Oboga, Vădastra, dar și cea de Horezu, cu port popular autentic, cântece și dansuri, Festivalul Etnofolcloric „Pomul Vieții” va fi organizat la Balș în această săptămână, pe 6 iunie, zi de triplă sărbătoare în orașul oltenesc: cea de-a XXVI-a ediție a festivalului ce va aduna câteva mii de persoane, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.

În fiecare an, de Înălțarea Domnului, din 1993 și până astăzi, în orașul lui Petre Pandrea înflorește Pomul Vieții. Festivalul etnofolcloric aduce anul acesta în Balș 32 de meșteri populari din zona Balșului, Vădastra și județul Vâlcea, artiști locali amatori, dar și artiști profesioniști îndrăgiți.

Festivalul va fi deschis cu Târgul meșterilor populari, o expoziție de obiecte tradiționale (olărit, împletituri, încondeiat ouă, cioplit în lemn, hand made, etc.), cu demonstrații practice pentru cei care  vor vizita standurile. Cum joi este și Ziua Eroilor, la Monumentul Eroilor va adus un omagiu celor care s-au jertfit pentru țară, iar manifestarea se va încheia cu o paradă a portului popular, sute de copii defilând pe principala arteră a urbei îmbrăcați în costume autentice.

Începând cu ora 15.00,  vor evolua pe scenă tineri soliști și ansambluri populare, iar de la ora 20.00 vor susține un spectacol de excepție soliștii Ansamblului Doina Gorjului.