FOTO/ Atenție, șoferi! Poliția Rutieră Olt controlează transporturile publice de persoane și cele de marfă

164

Toate autocarele, autobuzele și autovehiculele destinate transportului de marfă sunt verificate de către polițiștii olteni, acțiunea TRUCK & BUS făcând parte dintr-o operațiune europeană desfășurată pe parcursul întregii săptămâni.

În această dimineață, polițiștii rutieri s-au poziționat la intrarea în Slatina, zona Podului Olt, oprind în trafic toate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. La fel se întâmplă și pe alte drumuri ale județului și nu numai astăzi, șoferii acestor autovehicule trebuind să se aștepte să fie verificați de poliție până la finele săptămânii, acțiunea făcând parte dintr-o operațiune desfășurată simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

” În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.„, anunță Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.