Sărbătoarea Bujorului, la Radomirești, cu muzică și voie bună

201

În fiecare an, în mai, la Radomirești se organizează Sărbătoarea Bujorului, plantă rară, protejată prin lege și care se găsește în Pădurea Călugărească.  Pe 18 mai se va organizează o nouă ediție a acestei sărbători, la care sunt invitați să cânte și să întrețină voia bună artiști îndrăgiți de folclor.

Cu mic cu mare, locuitorii din Radmirești, dar și din localitățile învecinate sunt invitați să petreacă și să se bucure de un dar pe care natura l-a făcut locului: bujorul românesc, ce crește în Pădurea Călugărească. Sărbătoarea Bujorului este organizată sâmbătă, începând cu ora 13.00, pe terenul de fotbal.

Pe scenă vor urca artiști locali, Grupul Vocal Crăițele, dar și nume mari ale folclorului românesc: Mariana Ionescu Căpitănescu, Violeta Constantin, Cornel Cojocaru, Delia Barbu și alții.

Pădurea Călugărească din Radomirești este o arie protejată de interes național ce se întinde și pe raza localităţilor Drăgăneşti-Olt, Dăneasa şi Stoicăneşti, iar pe cele 58 de hectare protejate se află mai multe flori rare printre care bujorul românesc.