ISU Olt recrutează absolvenți de liceu. 501 locuri la școlile de pompieri

3324

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt recrutează în această perioadă absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru admiterea în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Tinerii din Olt care doresc să urmeze studii de specialitate pentru a deveni pompier pot depune cererile de înscriere la sediul I.S.U. Olt până la data de 24 mai -pentru instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru Ministerul Afacerilor Interne (din structura M.Ap.N.) și până la data de 15 noiembrie- pentru concursul de admitere organizat în Sesiunea ianuarie 2020 la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești.

Pentru sesiunea din acest an, au fost scoase la concurs 501 locuri, la toate putându-se înscrie bărbați și femei. Dintre acestea: 34 sunt la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, șase locuri la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București, 36 de locuri la Academia Tehnică Militară București, 17 locuri la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, 300 locuri la Școala de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru sesiunea ianuarie 2020, 46 de locuri la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești și 62 de locuri la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Mugurescu” Constanța.