Șlagăre nemuritoare, pe scena caracaleană. Start înscrierilor la Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban”

37

Primăria Caracal și centrul cultural din localitate au anunțat regulamentul de desfășurare a celei de-a XX-a ediții a Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban”, un eveniment de excepție organizat în orașul în care s-a născut marele compozitor român.

Coloana sonoră de la „Toate pânzele sus” sau „Păcală”, precum și melodiile interpretate de Margareta Pâslaru, Mihaela Mihai, Dan Spătaru sau Anda Călugăreanu îl păstrează pe Radu Șerban (născut pe 1 decembrie 1927, la Caracal) în rândul compozitorilor de frunte ai României postbelice. În memoria sa, Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban” din cel de-al doilea municipiu al Oltului, ajuns la ediția cu numărul XX, va fi organizat în perioada 12 – 15 septembrie.

Concurenți din toată țara, cu vârste între 15- 26 de ani, sunt așteptați să se înscrie la festival, până pe data de 25 iunie, trebuind să trimită pentru preselecție două piese pozitiv din repertoriul românesc, în format mp3. Concurenții vor trebui să înlocuiască una din piese cu un șlagăr, la alegere, al compozitorului căruia îi este dedicat festivalul, cu acompaniament live realizat de orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă. Piesele sunt: „Şi plouă” – interpret Aurelian Andreescu, „Cu viaţa nu glumi” – interpret Anda Călugareanu, „Seara” –interpret Aura Urziceanu, „De când mă ştiu” – interpret Adrian Romcescu, „Primăvară, primăvară” – interpret Mihaela Mihai, „Inimă de artist” – interpret Mihaela Mihai, „Pasăre de apă” – interpret Mircea Șerban, „Parfumul străzilor” – interpret Mihaela Mihai și „Prieten drag” – interpret Pompilia Stoian.