Dolănescu, Azur și mulți artiști, la Ziua comunei Giuvărăști

332

Comuna Giuvărăști își serbează ziua cu fast, de Sfinții Constantin și Elena. Localnicilor le vor cânta nume cunoscute ale muzicii populare, ușoare și de petrecere.

Pe 21 mai, Primăria Giuvărăști organizează cea de-a XI-a ediție a manifestării Ziua Comunei. Edilul Dorel Imireanu îi invită pe localnici să petreacă, invitând în comuna amplasată în sudul județului, pe malul drept al râului Olt, la limită cu județul Teleorman, soliști cunoscuți, dar și tineri de mare viitor ai comunei și zonelor învecinate.

Cap de afiș va fi Ionuț Dolănescu, însoțit de soția Doinița, pe scenă urcând, acompaniați de Taraful din Teleorman: Azur, Loredana Streche, Carmen Rădulescu, Cornel Cojocaru, Emilia Florea, Nae Ioan Andrei, Remi Șapcă, Alexandra Florinela Andrei, Geanina David. Spectacolul se va încheia cu un foc de artificii.

Istoricul comunei arată că denumirea de Giuvărăști vine de la foștii proprietari ai moșiei și anume familia Giuvara. Grecul (aromânul) Iamandi Giuvara a fost paharnic la curtea domnească și a avut posibilitatea să strângă mult aur, iar la un moment dat să ceară Domnului moșia în schimbul aurului de care acesta avea nevoie pentru plata tributului față de Poartă. În acest fel Iamandi Giuvara obține moșia Giuvărăști unde și-a construit și un conac ale cărui ruine au dăinuit până în 1923. Conacul a fost situate pe locul unde se aflau văile satului, loc numit și astăzi „La Curte”.