Grădiniță nouă la Potelu, inaugurată cu fast

345

Administrația locală din Ianca a inaugurat la finele săptămânii trecute o nouă grădiniță, în satul Potelu. Investiția a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cei mai mici copii din satul Potelu vor beneficia de acum înainte de condiții europene de studiu. Administrația locală a inaugurat vineri, 19 aprilie, noua Grădiniţă cu Program Normal din satul Potelu, realizată prin PNDL. „Este o mare realizare şi o bucurie enormă pentru noi ca autorităţi locale, dar şi pentru întreaga comunitate darea în folosinţă a noii unităţi de învăţământ! Copiii noştri vor putea învăţa şi se vor juca într-o grădiniţă dotată la standarde europene, cu clase moderne şi locuri de joacă potrivite nivelului lor de vârstă!”, a declarat edilul Mirel Pascu.

La inaugurare au fost prezenți deputații de Olt Alexandru Stănescu și Dan Ciocan, vicepreședintele CJ Olt- Virgil Delureanu, Iulică Oane – primarul oraşului Corabia, reprezentanţii IȘJ Olt, preoţi, cadre didactice, copii și părinți.

Aceasta nu este singura investiție în infrastructura educațională din comună derulată de primărie. La începutul lunii trecute, primarul Mirel Pascu a semnat contractul de finanțare cu ADR SV Oltenia, cu fonduri europene, a proiectului „Modernizare şi echipare Grădiniţa cu Program Normal Ianca, Comuna Ianca, judeţul Olt”, cu o valoare totală de 1.451.738,87 lei. Principalele lucrări din cadrul proiectului: extinderea grădiniţei cu o suprafaţă construită de 19,89 mp, lucrări de reabilitare termică a anvelopei, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrările de reabilitare/ modernizare a instalaţiei de iluminat. Proiectul va fi implementate prin Programului Operațional Regional 2014-2020.