Scutul Pădurii: transport de cherestea, identificat pe raza Balșului

267
foto: arhivă

Polițiștii de ordine publică au confiscat, la Balș, material lemnos, în valoare de 5.170 de lei, transportat ilegal. Societatea comercială a fost amendată cu 3.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de  Ordine Publică au continuat să acționeze în baza planului Scutul Pădurii, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic. Astfel, polițiștii au depistat în trafic, pe raza orașului Balș, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, în timp ce transporta material lemnos, cu un ansamblu de vehicule.

„Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul este angajat al unei societăți comerciale cu sediul în Bistrița Bârgăului și, întrucât au existat suspiciuni cu privire la concordanța datelor înscrise în avizul de însoțire și cantitatea transportată efectiv, materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Balș, în vederea inventarierii și cubării acestuia. În urma inventarierii materialului lemnos, au rezultat 7,86 metri cubi cherestea în plus față de cantitatea trecută în avizul de însoțire a mărfii. „, arată IPJ Olt.

Cheresteaua fără documente legale, a cărei valoare se ridică la suma de aproximativ 5.100 lei, a fost confiscată și predată reprezentantului Ocolului Silvic Balș, iar societatea comercială s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei.