VIDEO-FOTO/ Un sârb și doi români, prinși în FLAGRANT într-un PECO din Slatina cu 23.000 pachete cu ţigarete ascunse în pereții dubli ai autoturismelor

1399

Mierucri seară, în jurul orei 21:55, într-o staţie de alimentare din Slatina, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, fiind identificate două autovehicule, dintre care un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, şi o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau  doi cetăţeni români şi un cetăţean sârb. Aceștia transportau țigări de contrabandă.

Trei persoane au fost prinse miercuri la Slatina, în flagrant, având în mașini, ascunse în pereții dubliiÎn urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperită, în compartimentul marfă, într-un spaţiu special amenajat în pereţi dubli, cantitatea de 23.000 pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

” În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2018, un  cetăţean sârb  împreună cu alţi 3 suspecţi, cetăţeni români,  au constituit un grup infracţional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător. Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au  colectat si achiziţionat   cantităţi mari de ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător, de la diferite persoane din mai multe judeţe situate în nordul ţării, precum şi din judeţul Dolj. Ţigaretele erau transportate apoi în municipiul Drobeta Turnu – Severin, depozitate în diferite locaţii şi, ulterior, comercializate către alte persoane.”, arată DIICOT.

Anchetatorii arată și cum acționa grupul: o parte din membrii grupului, aflaţi fie în nordul ţării, fie în judeţul Dolj, au colectat cantităţi foarte mari de ţigarete, nemarcate sau fără marcaje fiscale corespunzătoare, pe care le deţineau în scopul vânzării  ulterioare. Membrii grupului din cel de-al doilea segment preluau de la aceştia cantităţi mari de ţigarete, pe care le transportau cu diverse autoturisme până la locurile de depozitare, după care le vindeau către persoane care le comercializau direct către consumatori. Al treilea segment era reprezentat de către persoane care achiziţionau cantităţi mici de ţigarete de contrabandă,  de la membrii grupului infracţional din palierul doi, în scopul vânzării directe către consumatori, în pieţe şi în alte zone din oraş.