1051 de infractori din Oltenia, eliberați în baza recursului compensatoriu. 235 sunt din Olt

671

Anul de detenție în România este socotit la 9 luni și jumătate, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiind de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În baza recursului compensatoriu, peste 1000 de deținuți din Oltenia au fost eliberați, situație pusă la dispoziția deputatului de Olt Gigel Știrbu de către ministrul Justiției.

Hoți, tâlhari, violatori, criminali, traficanți de droguri, evazioniști, agresori sunt infractorii care au scăpat mai devreme de detenție, grație recursului compensatoriu. În total, 1051 în zona Oltenia, până la finele lunii februarie (se deduce) potrivit unei situații puse la dispoziția deputatului de Olt Gigel Știrbu de către ministrul Justiției, ca răspuns la o întrebare adresată din plenul Parlamentului, în luna martie. Răspunsul a venit cu o lună întârziere. Dintre aceștia, 235 sunt din Olt.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. Îngrijorător este faptul că o mare parte dintre cei eliberați au ajusn înapoi după gratii, topul infracțiunilor pentru care s-au întors în închisoare recidiviștii fiind dominat de furt, tâlhărie, omor și viol.