De Ziua Mondială a Apei, Compania de Apă Olt dă asigurări că va continua investițiile ca toți locuitorii să aibă acces la sursele de apă

72

Astăzi, sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Cu această ocazie, principalul operator pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate din județul Olt dă asigurări că va continua investițiile pentru extinderea rețelelor, dar și pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate.

”Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă” este mesajul  Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătorește pe 22 martie. Tema din acest an este promisiunea centrală de pe Agenda de Dezvoltare Sustenabilă 2030, prin care țările semnatare își propun ca, până în anul 2030, să fie asigurate resursele și managementul necesar pentru ca toți locuitorii planetei să aibă acces la apă.

Și la nivelul județului Olt se intenționează ca rețelele de apă și canalizare să fie extinse, astfel încât toți cetățenii din localitățile ce fac parte din operatorul regional să aibă acces la sursele de apă. În acest sens, astăzi, de Ziua Mondială a Apei, Compania de Apă Olt a transmis un mesaj. ”Scopul Companiei de Apă Olt este ca toți cetățenii din orașele și comunele unde operăm să aibă acces la rețelele de apă și canalizare. Facem investiții pentru extinderea rețelelor, dar și pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate. Mesajul Zilei Mondiale a Apei din acest an, ”Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă” trebuie să ne facă pe toți să ne gândim cât de importantă este apa, cât de important este să ai acces la apă și să protejăm sursele de apă”, a transmis Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

În cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, Compania de Apă Olt a extins și reabilitat 103 kilometri de rețea de apă în Slatina, Scornicești, Potcoava, Drăgănești Olt și Piatra Olt. Investițiile pentru extinderea rețelelor de apă vor continua și prin proiectele din cadrul ”Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020” ce vor fi implementate în 24 de localități, municipii, orașe și comune din județul Olt care fac parte din operatorul regional.