Contractul cu Rosal, reziliat; colectarea și transportul gunoiului, din nou la licitație. Gunoiul va fi ridicat de foștii operatori de salubritate

346

Luni, 18 martie, a fost dat ordinul de intrare în funcțiune a depozitului de la Bălteni, iar de sâmbătă, după mai multe amânări, Rosal ar fi trebuit să înceapă acțiunea de colectare a gunoiului din poartă în poartă și transport la stațiile de transfer. Cum firma nu a putut demara activitatea în Olt, contractul a fost reziliat, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Olt-Eco urmând să reia licitația. Până la desemnarea noului câștigător, autoritățile județene au găsit și o soluție de avarie.

Începând cu data de 15 martie, după trei amânări, firma Rosal, câștigătoarea marelui contract de colectare și transport a gunoiului din județul Olt, trebuia să aducă 70 de mașini de gunoi și 90.000 de pubele. Pentru că nu și-a respectat obligația contractuală și nu a putut demara activitatea, autoritățile oltene au decis rezilierea contractului și reluarea licitației.

Până la desemnarea noului câștigător, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” va da astăzi un aviz pentru ca de problema gunoiului să se poată ocupa în continuare foștii operatori de salubritate cu care primăriile au avut încheiate contracte înainte de demararea implementării „Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”. De la stațiile de transfer, gunoiul va fi dus de către Salubris la depozitul ecologic de la Bălteni. Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, a declarat că aceasta „Este o soluție temporară, cu precădere la nivelul localităților care aveau contracte cu operatori de salubritate”.

„Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost finanțat Programul Operational Sectorial – Mediu 2007 – 2013 și s-a ridicat la peste 34 milioane de euro. Pe lângă depozitul ecologic de la Bălteni, investiția cuprinde  și o stație de sortare și o stație de tratare levigat, patru stații de transfer în localitățile Caracal, Balș, Corabia și Scornicești, 3722 de platforme de colectare a deșeurilor menajere și 1975 de platforme de colectare a deșeurior reciclabile.