Suspiciunea de pestă porcină din Șerbănești bagă 13 localități și 3 fonduri de vânătoare din Olt în zona de supraveghere

1953

Centrul Local de Combatere a Bolilor a stabilit astăzi, în urma suspiciunii de pestă porcină dintr-o gospodărie din Șerbănești, zona de protecție și cea de supraveghere.

În cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor a fost aprobat astăzi programul de măsuri privind suspiciunea de pestă porcină africană şi măsurile care se impun în zonele de restricţie.

Localitățile care se încadrează în zona de protecție de 3 km sunt: UAT Şerbăneşti cu satele Şerbăneştii de Sus, Strugurelu şi Şerbăneşti şi UAT Crâmpoia cu sat Buta, FV 31 Bărcănești (efectiv – 3 capete mistreți), FV 30 Crâmpoia (efectiv – 5 capete mistreți), FV 28 Brăneasa – fără efective de mistreți.

Localitățile care se încadrează în zona de supraveghere, de 10 km sunt: Crâmpoia, Nicolae Titulescu, Ghimpețeni, Ghimpețenii Noi, Bârza, Stobărăști, Tufeni, Floru, Icoana, Bacea, Movileni, Schitu, Greci, FV 26 Schitu – fără efective de mistreți, FV 29 Ghimpețeni (efectiv – 20 capete mistreți), FV 27 Icoana (efectiv – 7 capete mistreți).