8 ani și două luni de închisoare pentru olteanul care și-a amenințat fata, înjunghiat soacra și a lovit cu toporul un vecin

539

În septembire 2017, Ionel Gigel Căpitănescu, din Drăgăneşti Olt, în vârstă de 56 de ani, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce şi-a atacat fiica şi fosta soacră cu cuţitul şi a lovit cu toporul un vecin care intervenise. Ieri, Tribunalul Olt l-a condamnat la 8 ani și două luni de închisoare, sentința putând fi atacată.

În toamna lui 2017, Ionel Căpitănescu s-a dus să stea de vorbă cu fiica sa minoră, care se afla în grija părinţilor fostei soţii. Acesta a amenințat-o cu moartea şi și-a atacat fosta soacră cu un cuţit, înjunghiind-o de cinci ori în zona toracică. Auzind gălăgie, un vecin a intervenit în altercaţie şi a fost lovit cu un topor.

Ieri, magistrații olteni l-au condamnat, fără acord de recunoaștere, la 8 ani și două luni de închisoare, plata penală către Spitalul Județean Slatina și interzicerea mai multor drepturi, dosarul privind acuzațiile referitoare la fiica minoră fiind disjuns, înregistrându-se un nou dosar cu termen de judecată la data de 18.04.2019.

Astfel, Tribunalul Olt a respins cererea inculpatului de schimbare a încadrării juridice din infracţiunile de tentativă la infracţiunea de omor în infracţiunea de ameninţare şi în infracţiunile de loviri sau alte violenţe. Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat și 6 luni închisoare pentru savârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. Cele două pedepse au fost contopite, acesta urmând să execute pedeapsa de 8 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenție. Acesta a fost obligat să plătească părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina suma de 2869,28 lei, actualizată la data efectuării plăţii, reprezentând despăgubiri civile pentru cheltuielile efectuate cu îngrijirea părţii civile Ciurez Alexandra.

Căpitănescu poate face apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.