Zeci de poliști olteni furați la salariu se judecă cu IPJ Olt, IGPR și MAI

1511

Ei sunt cei care aplică legea, însă legea nu se aplică şi în cazul lor. O anomalie tipic românească, pe care polițiștii s-au săturat să o tolereze și să aștepte măsurile de remediere promise de ani de zile de guvernanți. Așa că 60 de angajați ai IPJ Olt și-au dat, prin intermediul Sindicatului DECUS, în judecată angajatorii.

Spre finele anului trecut, Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS a acționat în instanță Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul de Poliție Județean Olt, solicitând aducerea salariului de bază la nivelul celui minim. De ani de zile oamenii legii au cerut aplicarea legii și în cazul lor, cei angajați înainte de 2008 fiind înșelați lunar la calcularea salariilor, grila lor de salarizare nefiind actualizată la salariul minim garantat în plată.

ʺSuntem singurul sindicat al polițiștilor din Olt care a avut curaj să acționeze în instanță MAI, IGPR și IPJ Olt pentru drepturile salariale ale membrilor. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Olt în decembrie anul trecut, primul termen fiind stabilit pentru data de 19 martie. Ne încredem în dreptatea justiției!ʺ, susține liderul DECUS –Olt, Romică Dumitru.

Acțiunea a fost inițiată în numele a 60 de angajați ai IPJ Olt.