Măsuri pentru evitarea aglomerației la plata taxelor: program prelungit de încasări și direcționarea slătinenilor spre plata online

81

Până la finele acestei luni, slătinenii care-și achită integral dările pe acest an beneficiază de o bonificație de 10%- persoanele fizice și 2%- cele juridice. Pentru că timpul rămas este scurt, iar la ghișeele Direcției Economice este aglomerație, primăria le reamintește slătinenilor că pot folosi mijloacele de plată online.

ʺAvând în vedere că se apropie data scadentă pentru plata taxelor și impozitelor aferente semestrului I, s-a constatat că în ultimele zile a crescut aglomerația de la parterul Direcției Economice și inevitabil au crescut timpii de așteptare. Prin urmare, Primăria Slatina face un apel către toți plătitorii de taxe și impozite de a folosi mijloacele de plată online pentru a evita aglomerația de la ghișeeʺ, a transmis administrația municipală.

O altă măsură luată este prelungirea programului privind încasarea, atât cel zilnic, cât și al termenului – până pe 1 aprilie, inclusiv.

ʺAvând în vedere că data scadentă pentru plata taxelor și impozitelor aferente semestrului I, dar și pentru a beneficia de bonificație pentru plata integrală a impozitelor pe anul 2019 este 31 martie, zi care cade într-o zi nelucrătoare, conform Codului Fiscal, termenul de plată se prelungește până la prima zi lucrătoare, respectiv până la data de 1 aprilie 2019 (inclusiv). Astfel, pentru a nu aglomera zona ghișeelor din cadrul Direcției Economice Slatina, Primăria Slatina reamintește cetățenilor că au la dispoziție pentru plata taxelor și impozitelor mijloacele de plată online și programul de încasări prelungit pana la orele 18:00ʺ, mai transmite primăria.