Mâine începe evaluarea preșcolarilor pentru înscrierea la școală. 6 centre în Olt

168

Începând de mâine și până pe 20 martie, preșcolarii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, dar pe care părinții doresc să-i înscrie în clasa pregătitoare în anul școlar 2019- 2020, vor fi evaluați psihosomatic. La nivelul județului Olt, au fost stabilite șase centre de evaluare.

Părinții/ tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare. Starul calendarului de înscriere a fost dat astăzi, cu afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar. Între 4 martie – 22 martie se vor completa cererile-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Mâine va fi dat startul evaluării, aceasta fiind realizată până pe data de 20 martie. La nivelul județului Olt au fost stabilite șase centre de evaluare:

Potrivit IȘJ Olt, evaluarea se va face între orele 10.00- 18.00, părinții trebuind în prealabil să se programeze la CJRAE sau la secretariatul școlilor unde funcționează centre. Evaluarea psihosomatică se va realiza în prezența părintelui, care nu poate interveni, iar rezultatul se comunică  în scris, în aceeași zi. Copiii pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi înscriși la grădiniță, în grupa mare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor din județ se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt.

Mai multe despre încrierea în clasa pregătitoare:

Începe goana după cea mai bună școală primară. Linie telefonică GRATUITĂ  la Inspectoratul Școlar Olt