Bani pentru livezi. Se finanțează și plantațiile de dud și goji

620

Începând de mâine, fermierii care doresc să acceseze fonduri europene pentru exploatații pomicole prin Submăsura 4.1. pot depune cereri de finanțare. Depunerea cererilor se va face online pe https://online.afir.info/

Prima sesiune din 2019 pe Investiții în exploatații pomicole din PNDR 2020 a fost deschisă. „#MADR, prin #AFIR, a declarat deschisă sesiunea de primire proiecte sM4.1a – Investiții în exploatații pomicole. Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte este 15 august 2019.”, anunță parlamentarul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților.

Solicitanţii care depun proiecte pentru investiţii în exploataţii pomicole pot primi finanţare inclusiv pentru plantaţii de dud şi goji. Investiţiile sprijinite în cadrul acestei submăsuri sunt: prin dotarea cu utilaje şi echipamente; înfiinţarea, modernizarea şi/ sau extinderea unităţilor de procesare; înfiinţarea de plantaţii pomicole; reconversia plantaţiilor existente şi creşterea suprafeţelor ocupate cu pepiniere pomicole.

Peste 65,4 milioane de euro sunt disponibili pentru noua sesiune.