Ministrul Sănătăţii a declarat EPIDEMIE de gripă! Cursurile pot fi suspendate la clase cu 20% absenteism

1599

Astăzi, ministrul Sănătăţii a declarat EPIDEMIE de GRIPĂ în România. Cel mai afectat de gripă şi viroze este sudul ţării.

După trei săptămâni epidemice, astăzi Ministerul Sănătății a declarat EPIDEMIE de gripă în România, după ce numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54 de persoane. „Am încheiat ședința comitetului de gripă. Deși aseară aveao o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. S-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării. Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantină”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Pintea a declarat că această gripă e datoată unuei tulpini care are forme ușoare și medii şi a indicat părinţilor să evite colectivităţile.

Declararea epidemiei ar putea duce la sistarea cursurilor în ultimele zile ale acestui semestru, Direcţia de Sănătate Publică putând lua această decizie în cazul claselor la care absenteismul este mai mare de 20%.

Oltul se situează la nivel naţional pe locul doi în ceea ce priveşte numărul de cazuri, având înregistrat un deces. Despre evoluţia gripei la Olt şi măpsurile luate în spital:

Gripa impune reorganizarea secțiilor spitalului slătinean